Kaip užblokuoti ką nors siųsti man „Facebook“?

Versli moteris reklaminių stendų asmenukė

„Facebook“ leidžia lengvai ir patogiai palaikyti ryšį su žmonėmis iš viso pasaulio. Tačiau vienas iš minusų yra tas, kad kartais gali tekti susidurti su nepageidaujamais pranešimais. Yra keli būdai užkirsti kelią šiems pranešimams.



Tvarkykite vartotojų blokavimą „Facebook“

„Facebook“ turi visą nustatymų meniu skyrių, skirtą vartotojų ir turinio blokavimui.



  1. Prisijunkite prie „Facebook“ paskyros naudodamiesi savo interneto naršykle.
  2. Spustelėkite rodyklę žemyn mėlynos naršymo juostos dešinėje dešinėje ekrano viršuje. Tai yra šalia klaustuko piktogramos.
  3. Gautame išskleidžiamajame meniu pasirinkite Nustatymai.
  4. Kairėje ekrano pusėje esančiame naršymo sąraše pasirinkite „Blokuoti“.
  5. Skiltyje „Blokuoti vartotojus“ galite įtraukti žmones į savo blokų sąrašą pagal vardą arba el. Pašto adresą. Užblokuotiems vartotojams neleidžiama matyti nieko, ką skelbiate savo laiko juostoje, pažymite jus, kviečiate į įvykius ar grupes, įtraukiate kaip draugą ar pradedate pokalbį. Jie vis tiek gali matyti turinį, susijusį su jūsų bendromis programomis, žaidimais ir grupėmis.
  6. Norėdami užblokuoti jų susirašinėjimą, bet vis tiek leiskite kitiems leidimams, pvz., Pažymėti jus naujiniuose, skiltyje „Blokuoti pranešimus“ įveskite draugo vardą.
  7. Pridėkite vardų skiltyse „Blokuoti programos kvietimus“ ir „Blokuoti įvykių kvietimus“, kad užblokuotumėte tik tokio tipo ryšius.
susiję straipsniai
  • Saugios „Facebook“ programos
  • „Idėjos linksmybėms“ „Facebook“ tinkle
  • Ką reiškia kam nors pakišti „Facebook“?

Blokuokite pranešimus naudodami „Mobile Messenger“ programą

Užblokuoti ką nors susisiekti su jumis per „Messenger“ programą mobiliuosiuose įrenginiuose šiek tiek skiriasi dėl programos sąsajos. Atkreipkite dėmesį, kad užblokuoti asmenį tik iš „Messenger“ programos taip pat nėra tas pats, kas užblokuoti juos iš „Facebook“, todėl jie vis tiek gali paskelbti jūsų laiko juostoje.





Veiksmai šiek tiek skiriasi, priklausomai nuo to, ar naudojate „iPhone“ / „iPad“, ar „Android“ įrenginį, tačiau pagrindinis procesas yra tas pats.

  1. Bet kuriame įrenginyje esančioje „Messenger“ programoje palieskite asmens kontaktą, kad pradėtumėte pokalbį.
  2. Jei naudojate „Android“, viršutinėje spalvotoje linijoje išilgai viršaus, kur matote jų vardą, paspauskite „i“ piktogramą (žr. Paveikslėlį žemiau). Tai atvers meniu ir, jei slinksite iki pabaigos, pamatysite galimybę blokuoti. Palieskite tai ir pasirinkite „Blokuoti pranešimus“. Asmens ekrano kopija
  3. Jei naudojate „iPhone“ / „iPad“, pažvelkite į viršuje esančią liniją, kurios viduryje rodomas jų vardas (žr. Paveikslėlį žemiau) ir palieskite tą vidurinę sritį su savo vardu. Pamatysite iššokantį naują meniu ir apačioje galėsite pasirinkti „Blokuoti“.

Draugauti iš kontakto

Jei asmuo yra dabartinis „Facebook“ draugas, pašalinus jį kaip draugą, jis nebegalės skelbti pranešimų jūsų laiko juostoje. Jei patekote į priekabių situaciją, galbūt norėsite atlikti papildomą žingsnį pakeisdami savo privatumo nustatymus, kad tai pamatytumėte tik jūs ir jūsų draugai.



Kaip atgrasyti ką nors iš „Facebook“

Norint su kuo nors susidraugauti, reikia atlikti tik kelis paprastus veiksmus.

  1. Eikite į jų profilio puslapį arba užveskite pelės žymeklį virš jų vardo įraše ar komentare, kurį jie parašė jūsų puslapyje.
  2. Jei užvesite pelės žymeklį virš jų vardo, pasirodys langelis su jų profilio nuotrauka ir viršelio nuotrauka, taip pat maža stačiakampio formos dėžutė.
  3. Jei užvesite pelės žymeklį virš laukelio „Draugai“, pasirodys naujas langelis su keliomis parinktimis.
  4. Spustelėkite „Unfriend“ ir tai pašalins juos kaip draugą iš jūsų „Facebook“ paskyros.
  5. Jei pasirinksite eiti į jų profilio puslapį, tas pačias parinktis pamatysite apatiniame dešiniajame jų „Facebook“ viršelio paveikslo kampe. Tiesiog užveskite pelės žymeklį virš laukelio „Draugai“ ir spustelėkite pasirodžiusią parinktį „Nepričiokoti“.

Atminkite, kad jei pašalinsite ką nors iš draugų, „Facebook“ apie tai nepraneš. Be to, jie vis tiek gali matyti jūsų įrašus, atsižvelgiant į jūsų privatumo nustatymus.



Užkirsti kelią nepageidaujamiems įrašams savo laiko juostoje

Norėdami toliau išvengti nepageidaujamo bendravimo, ypač su žmonėmis, skelbiančiais jūsų laiko juostoje, galite pakoreguoti „Facebook“ privatumo nustatymus.



  1. Bet kuriame „Facebook“ puslapyje žiūrėkite viršutinės mėlynos meniu juostos dešinėje. Spustelėkite rodyklę žemyn šalia klaustuko.
  2. Išskleidžiamajame meniu pasirinkite „Nustatymai“.
  3. Jei pasirinksite laiko skalę ir žymėjimą, galėsite nustatyti savo laiko juostą taip, kad joje būtų leidžiama skelbti tik jums. Arba galite įgalinti parinktį „Peržiūrėkite draugų žymą, kurioje esate, kol jie dar nebus rodomi jūsų laiko juostoje“, kad patvirtintumėte ar nepatvirtintumėte įrašus individualiai.

Tai iš tikrųjų netrukdys žmonėms pažymėti jūsų įrašuose kituose puslapiuose ir laiko juostose, tačiau asmeniniuose kanaluose bus rodomi tik jūsų patvirtinti įrašai.

Keisti, kas gali matyti jūsų įrašus

Ankstesnės instrukcijos, susijusios su kitais žmonėmis, skelbiančiomis ant jūsų sienos, atlikus šiuos veiksmus bus nustatyta, kas gali peržiūrėti įrašus, kuriuos parašėte patys.

  1. Toje pačioje nustatymų srityje, kaip minėta aukščiau, kairiajame naršymo meniu pasirinkite parinktį „Blokuoti“.
  2. Naudokite šią parinktį, norėdami sukurti „Ribotą sąrašą“, kuriame galėsite įrašyti draugų, kurių nenorite draugauti, bet norite apriboti savo „Tik draugai“ įrašų, vardus. Norėdami sukurti šį sąrašą, spustelėkite Redaguoti sąrašą.
  3. Jei norite, kad jūsų įrašai būtų visiškai privatūs, kairiajame naršymo meniu pasirinkite parinktį Privatumas. Tada eikite į skiltį „Kas gali pamatyti mano daiktus?“
  4. Čia galite nustatyti, kad jūsų įrašus matytų visi, draugai, draugų pogrupis ar tik jūs.

Žmonių blokavimas „Facebook“

Nepageidaujamo kontakto sprendimas „Facebook“ tikrai gali būti varginanti užduotis, netgi sutrikdyti atsižvelgiant į jų kontakto lygį. Jei atlikę anksčiau nurodytus veiksmus manote, kad vis tiek reikia papildomos pagalbos kovojant su priekabiavimu, galite pranešti apie grėsmingus pranešimus „Facebook Messenger“ naudodami Pranešti apie grėsmingą pranešimą forma.